Bizim oralı olmak… Ne gurur verici bir giriş. Her gurbetteki kişinin anlatırken başladığı cümle. Haklı insanlar bu cümleyle anlatılarına başlamakta.
Bizim oralı olmak da farklı şüphesiz. Coğrafyasının güzelliğinin yanı sıra insanından gelir bu fark. Okumuş insandır Artvinli. Gurbete gittiğinde vatanı bilir karnının doyduğu yeri. Ve ya sizin ayağınız Artvine düştüğünde nereli olduğunuzun önemi kalkar, insan olup olmadığınız önem kazanır. Mücadelecidir Artvin… Hakkını yemez ve yedirmez. Evrensel değerlere inanır, savunur, uygular…
Bizim oralı olmak derken savunduğum, gurur duyduğum evrensel değerlere sahip çıkmaktan gelir. Büyükler küçüklerine kuşaktan kuşağa aktarır değerlerini. Bizde aile çok önemlidir ama sadece aileden öğrenmezsin öğretileri. Mahallen, köyün topyekûn öğreticindir. Öğrenmeye açığız halk olarak. Ayrıca bilgiyi aktarmaktan da gurur duyarız.
İşte Osman BOZKURT bu coğrafyanın yetiştirdiği evrensel değerleri taşıyan en önemli yazar, şair, eleştirmendir. Örnek aldığım, onun gibi olmak istediğim birkaç insandan biridir.
Aynı yerde doğup büyümüşüz ama gençlik yıllarımız farklı olduğu için biraz geç tanıdım kendisini. Hayıflandığım tek şey budur. Öğreneceğim çok şey var ondan.
Biyografisi her yerde var usta kalemin. Ben eserlerinden bahsetmek istiyorum. "Şiir Evreni" isimli "Yaşayan Romanyalı Şairler Seçkisi" ülkemiz okurlarına kazandırdığı önemli bir edebiyat eseridir. Seçkinin, günümüz Romen şiirinin olabildiğince yansıtıcısı olduğunu düşünüyorum. Her akımdan şiir ile karşılaşmanız mümkün seçkide.
Öykülerini topladığı kitabı “Buluşma ” ya bayılıyorum. Her öyküde kendinizi buluyorsunuz. Yumuşak, sizi yormayan ve açık bir dille yazılmış öyküleri zevkle okuyorsunuz.
Kumdaki Resim (Şiir-1995). Düşlerin Gölgesi ( Şiir-2000),Üzerime Yağıyorsun (Şiir-2006), Günler Dilsiz (Şiir-2013); Birçok sanatçı yaptığı söyleşileri “Umutlu Söyleşiler-1998) adıyla kitaplaştıran Osman Bozkurt, Denemelerini Göçebe Yazılar-2007), Değiniler (1996, Genişletilmiş 2. Basım-2013) adıyla yayımlamıştır. Şiirlerinde hayatın ta kendisini buluyorsunuz. Her bir şiir bir öykü derinliğinde anlam yüklü.
“Öykücü Metin İlkinin Öyküsü”, Bir Portre Avşar Timuçin”, “60. Sanat Yılında Bülent Habora” ve “ Güngör Gençayın Ardından” adlı dört eser ise edebiyatımızın belgeleridir.
Edebiyatımızın yaşayan efsanelerinden Osman Bozkurta daha nice kitaplarını tanıtacağımız uzun ve mutlu yaşamlar dilerim. Bir başka zamanda kendisiyle yapacağım bir söyleşiyi yayınlama arzusu ve umuduyla hoşça kalın sevgili okuyucularım.