Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatlerinden olan Yöresel Ürün Pazarı Projesinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen çökme sonrası kamuoyu projenin akıbetini merak ederken, Ak Parti Meclis üyesi Burak Balaban konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Yöresel Ürün Pazarı inşaatının ne aşamada olduğunu ve bundan sonra ne yapılacağını soran Ak Parti Belediye Meclis üyesi Burak Balaban’ın sorusu Başkan Tanju Özcan tarafından sözlü olarak cevaplandırıldı.
Balaban; ‘Proje ne durumda?’
Bolu Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Burak Balaban, Ağustos ayı Meclisinde söz alarak, geçtiğimiz aylarda bir kısmı çöken Yöresel Ürün Pazarı inşaatının akıbetini sordu. Balaban; “Hepimizin malumu geçtiğimiz aylarda Yöresel Ürün Pazarı inşaatında bir çökme meydana geldi. Şuan da ne durumdayız. Hukuksal olarak ne durumdayız. İnşaat olarak ne durumdayız. Burası fesih mi ediliyor yoksa tasfiyeye mi gidiliyor? Bilirkişi raporunda şöyle bir ifade var; ‘projenin yeniden tetkik edilmesi gerekmektedir’ Evet kalıp hatasından bahsediliyor. Evet müteahhidin sorumlu olduğu kısım var. Burada her ne kadar müteahhit sorumlu olsa da, kontrol bizde yani Belediyenin kontrolünde. Başkan yardımcımız Asuman Hanım, inşaat odasıyla birlikte statik projelerin incelenmesi konusunda bir komisyon kurdu. Ortak hareket ediyorlar. Bu çok sevindirici bir durum. Acaba Yöresel Ürün Pazarı projesi de bu komisyon tarafından incelenebilir mi? İncelenirse daha iyi olmaz mı?” ifadelerine yer verdi.
Mahkeme tespit talebi var
Ak Partili Burak Balaban’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Öncelikle orada çökme yaşanırken bir can kaybının olmaması bizim için teselli oldu. Diğer taraftan yaşanan bizi tabi ki de üzdü. Böyle olmasını asla istemezdim. İhaleyi alan arkadaşın bu duruma düşmesi de beni üzüyor ama o arkadaşımız bizden projenin hatalı olduğunu kabul etmemizi istiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir ihale gerçekleşiyor. Bu ihalenin mimari projesi belli, statik projesi belli, elektrik projesi belli, sen bunları görüyorsun ve bir teklif veriyorsun. En uygun teklifi verdiğin içinde, biz kamu yararını düşünerek seninle sözleşme imzalıyoruz. Sonra ilerde bir şey olursa mantığıyla, projede hata var diye dilekçe yazıyorsun. Şimdi arkadaşlar, bu iş bu kadar kolay değil. Şuanda mahkeme tespiti talebi var. Bizde katıldık. Bu zaten yargıya konu olacak” ifadelerine yer verdi.
İş fesih edildi
Binanın elbette yarım kalmayacağını belirten Başkan Özcan; “Müteahhit arkadaşımızın işini keşke tasfiye edebilsek ama edemiyoruz. Çünkü işin %15’inden fazlası tamamlanmış. Bizde işi fesih ettik. Sisteme işlendi. Elbette bu bina yarım kalmayacak. Biz burayı hızlı bir şekilde toparlayacağız. Bundan sonra işin hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için ihalesi gerçekleşecek. Benim en çok hevesle beklediğim projelerden bir tanesiydi. Ama başımıza böyle bir şey geldi. Bunu ilk kez yaşıyoruz. Bizim bugüne kadar yarım kalan hiçbir işimiz olmadı. Hiçbir müteahhitle bu hale gelmek istemezdik. Bakın ben hala müteahhit hatalı demiyorum. Kelimelerimi, özenle seçmeye çalışıyorum. Hal orta bir yol bulmak istemiyor da değilim” dedi.
DAHA FAZLASI İÇİN GAZETENİZİ ALMAYI UNUTMAYINIZ…








