Yılkı atları kaderine terk edilmesin

Yılkı atları kaderine terk edilmesin

İlimizin önemli yaylalarından olan ve adını o bölgede yaşayan yılkı atlarından alan At Yaylası sayısı yaklaşık 65 olan yılkı atlarına yuva olmaya devam ediyor.

Özellikle yoğun geçen kış aylarında zorlu şartlarla mücadele edemeyip hayatını kaybeden yılkı atlarının sayısı her geçen yıl azalıyor.

Ayrı bir güzellik katıyorlar

At Yaylası mevkisinde bin 250 metre rakımlı yaylada yaşayan ve sayıları yaklaşık 65 olan yılkı atları ilgiye muhtaç yaşamlarına devam ediyorlar. Yayla evlerinin yakınlarında bulunan otlaklara gelen ve yaylada yaşayanların büyük baş hayvanlarıyla birlikte otlayan yılkı atları, yaylanın doğal yaşamına bir başka güzellik katıyor. Yılkı atları, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ve köylüler tarafından yırtıcı hayvanların saldırısı ve vatandaşların telef etmesine karşı korunmaya çalışıyor.

Daha fazla ilgi bekliyorlar

İlimizin ve At yaylasının önemli değerlerinden olan yılkı atları baharla birlikte yeni doğan taylarla At yaylası meralarında otlamaya başlarken, doğaya da ayrı bir güzellik katıyorlar. Yılkı atlarının bölge için…

DAHA FAZLASI İÇİN GAZETENİZİ ALMAYI UNUTMAYINIZ!

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
10MAY2017