YABAN HAYVANLARI VE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

YABAN HAYVANLARI VE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilimizde her kış mevsiminde olduğu gibi bugün de yaşanan çetin kış şartlarından dolayı doğada ihtiyaçlarını karşılayamama tehlikesi olan yaban hayvanlar ve sokak hayvanları için belirlenen nokta ve bölgelere yiyecekleri bırakıldı.

Yaban hayvanlarının beslenmesi noktasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında, Kökez Tabiatı Koruma Alanında ve önceden belirlenen bölgelere yiyecek bıraktı

BELİRLİ NOKTALARA YEM BIRAKILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  belirli noktalara, geyik, karaca vd hayvanlar için 1.350 kilogram  ot ile 450 kg besi yemi, kurt, çakal, yırtıcı kuşlar vb hayvanlar için protein ürünleri, Güvercin, serçe vb. kuşlar için de 25 kg buğday bırakıldı. Ayrıca sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının besin ihtiyaçlarının karşılanması için cadde ve sokaklarda bulunan beslenme noktalarına ve Abant Gölü Tabiat Parkı’nda belirlenen alanlara 150 kg protein ürünü bırakıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yemleme çalışmaları hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Ümit, “İlimizde etkili olan kar yağışı neticesinde zor zamanlar geçiren ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayamayan gerek sokaklardaki can dostlarımız gerekse doğa harikası dağlarımızın süsleri ve milli zenginliğimiz olan yaban hayvanlarımızın olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla ihtiyaç duyulan zamanlarda olduğu gibi bugün de daha önceden belirlenen birçok noktaya yeteri kadar yem, ot, buğday, protein ürünleri vb. gıdalar ekiplerimiz ve gönüllülerimiz marifetiyle bırakılmıştır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından, ayrıca bölgesine göre güvenlik kuvvetlerimizce yaban hayvanlarımızın ile sokak hayvanlarımızın beslenme, korunma vb tedbirleri sürekli takip ve kontrol edilmektedir. Bolu genelinde hâkim olan olumsuz hava koşullarından etkilenmemeleri için gerek yaban hayvanlarımızın gerekse sokakta yaşayan can dostlarımızın beslenmelerinde görev alan mesai arkadaşlarımıza ve gönüllülerimize çalışmalarında kolaylıklar diler, vatandaşlarımıza da gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
29OCA2022