Mudurnu’da Belediye Başkanı Necdet Türker’in büyük katkılarıyla Şeyh-ül İmran Anma Gününün 45’ncisi düzenlendi. Anma gününe binlerce kişi akın etti.
Haber: Semih Baykal
Mudurnu da bir gelenek haline gelen ve her yıl kutlanan Şeyh-ül İmran Anma Günü bu yılda Mudurnu’da Belediye Başkanı Necdet Türker’in destekleriyle yapıldı.
Binlerce kişiye etli pilav dağıttı
Bu yıl 45. si düzenlenen Şeyh-Ül İmran Anma Günü için Cumartesi günü akşam saatlerinde hazırlıklar başladı. Binlerce kişi Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker 1 tondan fazla pirinç ve 130 adaklık hazırlattı.
Gece 23.00 civarında pilavlar pişirilirken Mudurnu şehir merkezinden vatandaşlar Şeyh-ül İmran tepesine akın etti. Anma gününe gelecek binlerce kişiye ikram edilmek için hazırlanan pilavlar, Mudurnulu aşçılar ve yardımcıları Şeyh-Ül İmran Tepesine kurulan ocaklarda pişirildi.
İlçe esnafını unutmadı
Anma gününe katılamayan esnafları da unutmayan Belediye Başkanı Türker, belediyenin aracıyla Şeyh-ül İmran Tepesi’nden bir kazan etli pilav getirtip dağıttı.
Yaklaşık 7 bin kişi katıldı
45. Şeyh-ül İmran Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Oldukça yoğun katılımın olduğu etkinlik, mevlid okuma ile başladı. Ardından ilçe merkezinde ilahi ve semazen gösteri düzenlendi. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı anma günü tam not aldı.
Başkan herkese teşekkür etti
Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, 45’nci düzenlenen Şeyh-ül İmran Anma Günü Etkinliklerine katılım sağlayan herkese teşekkür ederek; “Etkinliğe katılım sağlayan, emek veren, hayırda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarınızı kabul etsin, Allah razı olsun” dedi.








