“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Vali Ahmet Ümit,

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ümit, mesajında “Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kurduğumuz ve bu yıl 97. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine hep birlikte var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” cümlelerine yer verdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 97 inci yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşadığını ifade eden Ümit, “29 Ekim 1923’te; Türk Milleti bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şart altında koruyacağını, imanından ve ecdadından aldığı cesaret ve fedakârlık ruhuyla bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak ilelebet yaşamaya devam edeceğini, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir” dedi.

“GAZİLERİMİZE OLAN BORCUMUZUN BİR GEREĞİDİR”

Tarih boyunca vatanı parçalamak ve esaret altına almak isteyen sömürgeci devletlere veya emperyalist devletlere karşı milletçe topyekûn mücadele edildiğinin altını çizen Vali Ümit,

 

“Bu uğurda hiç düşünmeden şehitlik mertebesini hedeflemiştir. Nitekim ya şehitlik ya da gazilik unvanına nail olmuştur. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize emaneti olan cennet vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğünü korumak yegâne görevimizdir. Bağımsızlık mücadelemize ilham kaynağı olan bu anlayışla; Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak, gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak ve sadece ülkemize değil bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmak aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzun bir gereğidir” cümlelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA YÂD EDİYORUM”

Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kurduğumuz ve bu yıl 97. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine hep birlikte var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğimizi vurgulayan Ümit, şu ifadelere yer verdi: “Bu duygu ve düşüncelerimle; Türkiye Cumhuriyeti’nin bekâsı için yurtiçinde ve sınır ötesinde, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütlerine karşı cansiperâne mücadele veren askerlerimizi, polislerimizi, tüm devlet görevlilerimizi ve vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
27EKİ2020