VALİ ÜMİT, BALIK SAĞIMI GERÇEKLEŞTİRDİ

VALİ ÜMİT, BALIK SAĞIMI GERÇEKLEŞTİRDİ

Vali Ahmet Ümit, DSİ’den Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredilen su ürünleri üretim istasyonunda incelemelerde bulundu ve balık sağımı gerçekleştirdi.

Ziyarete İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, İl Müdür Yardımcısı Fahri Tetik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım Doğru, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Bolu Üretici birlik ve Meslek Odaları başkanlarının yanı sıra teknik personel katıldı.

HAVUZLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ümit teknik personel eşliğinde önlük ve çizmelerini giyerek sazan balığı sağım işlemlerine aktif olarak katıldı. Vali Ümit ve beraberindekiler sağım yapılacak anaç balıkların bulunduğu havuzları, yavru ünitelerini, beton balık havuzlarını, yavru toprak havuzlarını ile mersin ve sivri burun mersin balıklarının bulunduğu havuzlarda incelemelerde bulundu.

“TARIM MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE YÜRÜTÜLECEK”

Konu hakkında açıklama yapan Vali Ümit; “Geçtiğimiz günlerde devri gerçekleşen üretim istasyonumuz bundan böyle çalışmalarını DSİ Şube Müdürlüğümüzün de tecrübelerinden faydalanmak suretiyle Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülecektir. 36 dekar alan üzerine kurulu ve 400 m2 kapalı alan ve 300 m2

 

kapalı kontrollü 16 toprak havuz yer alan işlememizde; 400 anaç sazan balığı, yaklaşık 200 adet mersin balığı (karaca mersin balığı (Acipenser gueldenstaedtii) ve sivriburun mersin balığı (Acipenser stellatus)) bulunmaktadır ve anaç adayı olarak bakım ve besleme çalışmalarına üretim istasyonumuzda devam edilmektedir.

10 MİLYONA KADAR ÇIKARACAK KAPASİTEMİZ VAR

Şu ana kadar 1 milyon yavru elde edilen tesiste yıl sonuna kadar Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hedef doğrultusunda toplamda 10 milyon sazan balığı larvası ve 3 milyon sazan balığı (Cyprinus carpio) üretilmesi hedeflenmektedir. 7 Milyon yavru üretim kapasitesine sahip tesisimizi 10 milyona kadar çıkaracak kapasitemiz var. Bolu ve çevre iller için yavru üretim üssü görevi üstlenecek işletmemiz çok önemli bir hizmet sunmaktadır. Bu vesileyle Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz, Bakan Yardımcımız Fatih Metin, DSİ ve Tarım İl Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

“SÜRDÜRME GAYRETİMİZ DEVAM EDECEK”

İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “DSİ müdürlüğümüzden devraldığımız tesisimizdeki faaliyetlerimizi bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda ilimiz ve çevre iller için maksimum düzeyde sürdürme gayretimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23HAZ2021