Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Fatih Silin, Mart ayı birinci birleşim Meclis toplantısında ilimizi ziyarete gelenlerin hatıralarında yer edecek ve birçok şehirde örneği olan tarihi giriş çıkış kapısı yapılması teklifinde bulundu. Silin, toplantı da konuyla ilgili hazırlamış olduğu projeyi de meclis üyelerine gösterdi.
Belediye Meclisi Mart Ayı Birinci Birleşim Toplantısında söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Fatih Silin ilk olarak, Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısıyla şehit olan Türk askerlerini andı. Silin; “ Öncelikle, İdlip’te bu toprakları bize vatan yapan ve vatan olarak kalması için canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Rabbim Kahraman TÜRK Ordusunu muzaffer eylesin” dedi.
BELEDİYE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Ülkemizi acıya boğan saldırı sonrasında Belediye Binası ve İnternet Sitesine Türk Bayrakları koyarak Milli Birliğe katkı sağlayan yönetime de teşekkür eden Silin; “Sayın Başkan, bu bağlamda, Belediye binamıza Türk Bayrağı asarak, İnternet sitesine TÜRK bayrağı koyarak, Milli Birliğimize katkı sağlayıp, bu süreçte siyaseti bırakıp Türk Bayrağı altına beraberliğimize katkı sağladığınız için, sizin nezdinizde tüm Belediye yönetimine teşekkür ediyorum” diye söyledi.
“4 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİ KALDIRAMAYACAK BİNALAR VAR”
Konuşmasının devamında Silin, meclis gündemine iki önemli konuyu taşıdı. Bunlardan ilk olarak 99 yılından meydana gelen depremin sonrasında Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu soran ve ilimizde şu anda 4 şiddetindeki bir depremi kaldıramayacak binaların varlığından bahseden Silin; “ Hepimizin malumu Bolu’da bir deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız.
Aylardır belirli aralıkla deprem kendini bizlere hatırlatıyor. Belediye bünyesinde bir deprem komisyonu kuruldu. Lakin bizler Meclis olarak bu komisyonun ne yaptığını ve nasıl bir çalışma içerisinde olduğunu bilmiyoruz. Bugün şehrimizde bırakıp 6-7 şiddetinde bir depremi, 4 şiddetinde depremi kaldıramayacak binalarımız mevcut. Maalesef ki bu binalarda insanlar yaşıyor. Allah korusun, Bir deprem olup, o binalarda can kaybı gerçekleşirse, Meclis olarak bunun hesabını nasıl vereceğiz. 99 Deprem sonrası Kandilli Rasathanesi hocalarının hazırladığı bir rapor vardı. Bu raporun kaybolduğu söyleniyor. Ve şuan da 99 depremi öncesi hasarlı binaların durumu hakkında hiç kimse net bir bilgi vermiyor. Böylesine önemli bir konunun, sürüncemeye bırakılması bizleri üzüyor. Deprem komisyonundan en kısa zamanda, yaptıkları çalışma hakkında Meclis’i ve Bolu halkını bilgilendirmeleri istiyoruz” şeklinde ifade etti.“BOLU TARİHİNİ YANSITAN GİRİŞ KAPILARI YAPALIM”
İkinci olarak Meclise doğu ve batı girişlerine ilimizin tarihini ve kültürünü yansıtan kapıların yapılması projesini teklif eden Silin; “ Belediye yönetimine ve Meclise bir fikir, bir proje sunmak istiyoruz. Maalesef yıllardır Bolu Belediyesi yönetimi Bolu’nun bir kimliğe sahip olması için, ş
ehrin kimlik kazanması adına çok yanlış adımlar attı. Bugün ne tarihimiz kaldı nede kültürümüz. Şehir yıllardır, bir düzensizlik içinde, Adeta başıboş bir şekilde yönünü kaybetmiş bir gemi gibi ilerleyip duruyor. Biz MHP’li Meclis üyeleri olarak, Bir yerden başlanması gerektiğine inanıyoruz. Ve bir Osmanlı kenti olan, Bolu’muzun tarihsel ve kültürel anlamda bir kimliğinin oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Buna şehrin doğu ve batı girişlerin de, Bolu’nun tarihine, kültürüne yakışır kapılar yaparak başlayabiliriz. Doğu girişinin Çaydurt gişelerinden sonra, Batı girişinin Abant gişelerinden sonra olmak kaydıyla, şehrin girişlerine kapılar yapalım. Biz bu anlamda bir çalışma yaptık. Buna bağlı kalırsınız veya başka bir çalışma yaparsınız hiç önemli değil. Ama Bolu’ya giren kişinin nasıl bir şehre girdiğini hissedeceği şehir giriş kapıların olmasının gerektiği dile getirmek istiyoruz. Ve bu şekilde bir yerden başlamış oluruz diye düşünüyorum” diye anlattı.“MHP VE AK PARTİ NEDEN YOK SAYILDI”
Son olarak Şehir Estetiği diye bir komisyonun kurulduğundan ve bu komisyona MHP’li ve AK Partili üyelerin alınmadığını söyleyen Silin; “ Diğer bir konu ise, duyduğumuza göre Şehir estetiği komisyonu diye bir komisyon kurulmuş. Yani öyle rivayet edildi. Bu komisyon ne iş yapacak. Kimlerden oluşuyor. Bu komisyonda niye sadece CHP’li üyeler var. Milliyetçi Hareket Partili ve Ak Partili Meclis üyeleri neden yok sayılmış. Bu konuda da aydınlatıcı bir bilgi istiyoruz” cümlelerine yer verdi.