Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Ticaret Bakanlığının talimatları ile Bolu Valiliği koordinesinde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ve Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetim yapıldı.
Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi’nin de katıldığı denetimlerde özellikle gıda sektöründe fiyat etiketleri, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ile haksız fiyat artışları denetlendi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK
Denetimlerle ilgili Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Başta temel gıda ve ihtiyaç maddeleri satışı yapılan ilimizdeki ulusal / yerel marketler, Kasap, tatlıcı, fırın, kafe, pastane, lokanta, restoran vb. yiyecek-içecek hizmeti sunulan işyerlerinde fiyat etiketi, fiyat listeleri, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışına yönelik denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Tüketicilerimiz, karşılaştıkları şikayetlerini ALO 175 Tüketici Hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA), CİMER üzerinden veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilirler” denildi.









