Harekete Geç İklim Değişiyor Doğa ve Orman Pedagojisi Programı kapsamında son eğitimler Aladağlarda gerçekleştirildi.
Bolu Valiliği koordinasyonunda Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan protokolde Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de yer almıştı.
ÖĞRETMENLERİN SON DERECE İLGİSİNİ ÇEKTİ
Projede yürütülen Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki faaliyetlerin sonuncusu Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet yürüten Değirmen özündeki Aladağ Orman Eğitim Merkezi Şefliği’nde gerçekleştirildi. Özellikle; doğal iklim kayıt cihazı olan ağaçların yıllık halkalarıyla ilgili yapılan çalışma da ağaçların yıllık halkalarını incelerken geçmiş yıllardaki iklim hakkında bilgi alabileceklerini öğrenmeleri öğretmenlerin son derece ilgisini çekti.
DOĞA DOSTU YAŞAM
Projede şimdiye kadar; Bolu Merkez ilçedeki temel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere iklim değişikliği ve hareketli yaşam, karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik doğa dostu yaşam ile orman, doğa ve insan temelinde sorumluluk ve farkındalık oluşturmak hakkında eğitimler verilmiştir. Orman Bölge Müdürlüğünce tespit edilen ormanlık alanlarda yapılan eğitim ve etkinliklerde, programların oluşturulmasında ve yürütülmesinde gerekli destekler sağlandığı belirtildi.








