50.Yıl İzzet Baysal Ortaokulu 6/E sınıfı öğrencileri Ahmet Savaş, Ahmet Ege Düzel ve Doruk İbrahim Gökkaya 2022 Haziran ayında girdikleri ‘Deneyap Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavının önce ilk aşaması olan teorik kısmını(e-sınavı) ardından da uygulama sınavını geçerek Deneyap teknoloji atölyelerinde eğitim almaya hak kazandılar.
3 yıl sürecek olan eğitim programının ‘Tasarım ve Üretim’ ve ‘Robotik ve Kodlama’ teknoloji eğitimlerini alarak ilk yılını tamamladılar. Aldıkları eğitimler sayesinde karşılaşılan bir probleme çözüm üretme ve ürettikleri çözüme uygun prototipler geliştirme deneyimleri oldu. Geliştirdikleri prototipleri Deneyap Proje Şenliklerinde sergileyerek sunumlar yaptılar.

FİNALİST OLDULAR
Deneyap Makeathon Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 27 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında fiziksel olarak düzenlenecek bir proje geliştirme ve prototipleştirme yarışmasına katılmaya karar verdiler. Bunun için önce danışmanları Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Tanju Cengiz eşliğinde takımlarını kurdular. Kendilerini ve takımlarını tanıttıkları, yarışma motivasyonlarını yazdıkları ve günlük hayatta karşılaştıkları bir problem durumuna ürettikleri çözümü belirttikleri bir dosya hazırlayarak ön elemeyi geçtiler. Ön elemeyi geçtikten sonra takımlarını, yarışma motivasyonlarını anlattıkları ve yarışma şartnamesinde istenen soruları cevapladıkları bir tanıtım videosu hazırlayarak finalist olmaya hak kazandılar.









