2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Ahmet Ümit’in başkanlığında Bilim ve Sanat Merkezinde yapıldı.
Yapılan toplantıya, Vali Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, daire müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birlikleri başkanları katıldı.
Programda ilk önce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Yeşil ile İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü Serkan Demir okul servislerinin faaliyetleri ve denetimleri, okul önlerinde, çevrelerinde ve güzergâhlarında gerekli trafik tedbirlerinin alınması, okullarda görev alacak irtibat görevlileri, internet kafe/ oyun salonları denetimleri, okul çevrelerindeki metruk binalarla ilgili tedbirler, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, korona virüs salgınına dair alınan tedbirler hakkında sunum yaptılar.
ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK HASTALIĞI UYUŞTURUCU
Programda söz alan Vali Ahmet Ümit uyuşturucu ile yapılan mücadeleye değinerek; “ Bütün dünya devletleri uyuşturucu ile mücadele etme gayreti içindeler zaman zaman haberlerde basın yayınlarda duymaktayız görmekteyiz açık ve net ifade edelim ki bu konuyla ilgili en çok mücadele eden ve en etkili mücadele eden ülkelerin başında ülkemiz gelmektedir. Hem önleme hem yakalama hem de cezalandırma konusunda dünyada en iyi olan ülkelerden birisi pozisyonundayız. Buna karşı mücadele etmek her vatandaşın en doğal en zorunlu görevlerinin başında gelmektedir. Bizlerde bunun için burada bu hassasiyetin farkında olarak valiliğin koordinesinde tüm kurumlarımız, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız tarafından çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu mücadeleyi verirken sadece uyuşturucu kavramı üstünde durmamalıyız narkotik maddeleri insanlara götüren aracı unsurlara bakmak lazım örneğin sigara, alkol, internet bağımlılığı ve benzeri şeyler. Narkotik suçlarla veya bağımlılıkla veya uyuşturucuyla mücadele olayı sadece devletin mücadelesiyle değil sadece valiliğin emniyetin, jandarmanın okulun okul idaresinin mücadelesiyle olacak başarılacak bir hadise değildir bunun için Toplumun tüm kesimleriyle topyekûn bu bağımlılık illetinin karşısında durarak evlatlarımızı koruyacağız” ifadelerine yer verdi.
BOLU 65. SIRADA
Uyuşturucu kullanımı sıralamasına göre Bolu’nun ülke genelinde 65’inci sırada olduğunu söyleyen Vali Ümit; “Türkiye genelinde 65. sırada olan ilimizi 81. sıraya taşıyabilmek için hep beraber gayret etmeliyiz. Sigaradan başlamak üzere keyif veren her maddeden kaçınmamız gerekiyor. Biz insan aklına zarar verecek olan her türlü maddenin kullanımına karşı olan bir kültürümüz inancımız var. Maalesef bunu uygulamada yeterince yansıtamıyoruz. Son 6-7 senenin içinde çok daha iyi olduğumuzu ifade edebilirim fakat yeterli mi asla yeterli değil hep birlikte bunun karşısında olmak ve hep birlikte uyuşturucuya bağımlılığa karşı mücadele etmekle mükellefiz” dedi.
ÜMİT‘OKUMADAN ÖĞRENMEDEN BİR YERE VARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’
Konuşmasında çocukların sevgi ile yetişmesinin önemine değinen Vali Ahmet Ümit; “2021 yılında 973 evlenme hadisesi gerçekleşmiş maalesef 1250 küsür çiftimiz boşanmıştır bu çok vahim bir durumdur. Bu hadisenin üstüne hususi ile durulması lazım. Evet bizler durmaya çalışıyoruz sosyal hizmetler müdürlüğü aracılığıyla ve diğer ilgili kurumlar marifetiyle elimizden geldiğince bu konu üstünde duruyoruz. İstatistiklere baktığımızda en büyük sorunun çocukların sevgisizliğinin olduğunu görüyoruz şunu da ifade edelim aşırı sevgiden kaynaklanan problemlerin de olduğunu görüyoruz yani kısacası çocuk gösterilen sevgiyi sahip olduğu değeri gösterilen sevgiyi istismar noktasında da olmamalı yetersizlik noktasında da olmamalı. Küçük yaştan itibaren okumayı dinlemeyi evlerimizde sohbet ortamını oluşturmamız gerekiyor Bir süre okuduktan sonra bir süre kitabı takip ettikten sonra karşılıklı olarak fikirler oluşacaktır. Çocuğunuzun sizden daha keyifle zevkle o konuyu sorar hale gelecektir. Çocuklarımızın okumasını sohbet etmesini dinlemesini öğretmeleri noktasında bir zemin oluşturmamız gerekmektedir. Her birimiz güzel rol modeller olmamız lazım. 3000 yıllık dillere destan dünyanın hayran olduğu büyük bir tarihimiz var. Malazgirt’ten Çanakkale’ye kurtuluş savaşından Kût'ül-Amâr’ye varana kadar ibret alacak bunları düşünecek bunları okuyacak zihniyetler yetiştirmemiz gerekiyor. Tarih bir milletin datasıdır. Türk devletlerinde kadının ne anlama geldiğini ne kadar değer verildiğini gördükçe onları anladıkça geçmişe olan saygımızın sevgimizin daha da arttığını hissedeceğiz. Çocuklarımıza Dede Korkut, peygamber efendimizin hayatına kadar okutmalıyız ve neticede kendileri oralardan çıkardıkları derslerle kendi özgür iradelerini oluştursunlar okumadan öğrenmeden bilmeden bir yer gitmek mümkün değildir” cümlelerini kullandı.