KONSER HAZIRLIKLARI BAŞLADI

KONSER HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu yeni konsere hazırlanıyor. İki yıllık pandemi arasından sonra 28 Ekim 2021 tarihinde düzenlediği Cumhuriyet Konseri ve 06 Ocak 2022 tarihinde düzenlediği ‘Sıra Gecesi Türküler’ konseri ile faaliyetlerine devam eden koro 12 Mayıs tarihinde düzenlenecek ‘İzzet Baysalı Anma ve Yiğit Efelerin Türküleri Ege Bölgesi’ konseri için hazırlıklarına başladı.

2013 yılından bu yana Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu’nun şefliğini yürüten Tahsin Arslan koronun yürüttüğü çalışmalar ve İzzet Baysal’a Şükran Günleri kapsamında “İzzet Baysal’ı Anma ve Yiğit Efelerin Türküleri Ege Bölgesi” konserinin hazırlık süreci ile ilgili bilgiler verdi. 

“SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDIK”

Koronun birçok etkinlik düzenlediğini dile getiren Tahsin Arslan, “Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu olarak çeşitli meslek gruplarına mensup 80 kişilik gönüllü bir ekibiz. Koromuz bugüne kadar birçok konser etkinliği gerçekleştirmiştir. İzzet Baysal Huzur Evi sakinlerine, Türkiye Sakatlar Derneği adına 3 Aralık Dünya Engelliler gününde belediyemizin aşevinde engelli vatandaşlarımıza yönelik konser yaptık. Aladağ da Bolulu bürokratlar ile Solaklar Yaylasında Seben Festivalinde, Narven sakinlerine de konserler düzenledik. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında da Kent Meydanı Sahnesinde iki konser gerçekleştirdik. Atatürk’ün Sevdiği Türküler, Bolu Türküleri, Türkülerin Sesi, Türkülerle Türkiye’m, Gönlümüzdeki Türküler, Bahar Konseri, Adım Adım Anadolu, Yaz Konseri, Türkülerle Bolu, Sevda ile Vatan Türküleri, Gurbet Türküleri, Cumhuriyet, Neşet Ertaş’a Saygı, Yeşilçam Türküleri, Bolu Ferfene Gecesi temalarında toplam 36 konserle türküseverlerin beğenisini aldık” ifadelerini kullandı. 

“KONSERLERİMİZİ 1200 KİŞİLİK SALONDA DÜZENLEDİK” 

Dinleyicilerin istekleri üzerine konserleri daha büyük salonda gerçekleştirdiklerini belirten Tahsin Arslan, “Konserlere gelip yer bulamayan dinleyicilerin talepleri doğrultusunda Kültür Sitesi Salonu yeterli gelmediği için pandemiye kadar konserlerimizi 1200 kişilik AİBÜ Bordo Salonunda düzenledik. O dönemlerde konserler için Bolu Belediyesi otobüsleri ile çeşitli duraklardan üniversite salonuna seferler düzenlendi. Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu Konserlerinde; Danışmanlığını Öğretim Görevlisi Sıdıka Kilitçi'nin yaptığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Halk Oyunları Ekibi destek verdi. Bolu Ferfene Gecesinde ise Bolu Belediyesi ve İbrahim Durak yönetimindeki Mudurnu yöresi Halk oyunları ekibi ile Mengen yöresi otantik saz grubu da gecede sahne alarak gösterileriyle renk kattılar. Belediye başkanımız Tanju Özcan da bütün çalışmalarımızda bizlere desteler sağladı. Sanatın ve sanatçının yanında olan başkanımıza koromuz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

“ÇALIŞMALARIMIZ DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR”

Yeni konserleri için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Tahsin Arslan, Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Topluluğu olarak İzzet Baysal’a Şükran Günleri kapsamında 12 Mayıs 2022 tarihinde Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonunda “İzzet Baysal’ı Anma ve Yiğit Efelerin Türküleri Ege Bölgesi” temalı konser ile türkü severlerin karşısında olacağız. Koromuz çalışmalarını disiplinli bir şekilde sürdürüyor. Haftanın iki günü düzenli olarak provalarımızı yapıyoruz dinleyicilerimize 12 Mayısta güzel bir konser sunacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
11NİS2022