İlimizde 247 okulda 53 bin öğrenci ders başı yaptı. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle başladı. İlimizde ilk olarak Anıt Park’ta İstiklal Harbi Başkomutanı ve Büyük Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
2018-2019 Eğitim Öğretim yılı açılış etkinlikleri daha sonra 17 Temmuz Kapalı Spor Salonunda devam etti. Sakarya İlkokulu tarafından düzenlenen buradaki programa Vali Aydın Baruş, Ak Parti Milletvekili Arzu Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Nadir Çelik, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldı.
GÜVENLİK ÖN PLANDA
Açılış töreninde Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada; “Eğitim öğretim faaliyetine başlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bolu’da yaklaşık 53 bin öğrencinin 247 okulda yeni eğitim-öğretim yılına başladı. İdareciler olarak bu eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesi, çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim alması için çeşitli tedbirler aldık. İl merkezinde bulunan ve güvenlik bakımından hassasiyet taşıyan 5 okulda sürekli polis memuru görevlendirilecek. Bu okulların yanı sıra 99 okulumuzda özel güvenlik görevlisi görevlendireceğiz. Bu arkadaşlarımız da 1 Ekim itibarıyla görevlerine başlayacaklar. Tüm bu görevliler çocuklarımıza karşı risk oluşturabilecek unsurları değerlendirerek, çocuklarımızın güven içerisinde okula gitmelerini ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim imkânına ulaşmalarını sağlayacak” dedi.
ÖĞRENCİLER BEĞENİYLE İZLENDİ
Yapılan konuşmaların ardından Sakarya İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programında gösteriler sergilendi. Spor salonunda bulunan tüm öğrencilerin bir ağızdan çocuk şarkıları söylemesinin ardından okulun halk oyunları ekibi tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı. Etkinlik Bolu Valisi Aydın Baruş’un ilk ders zilini çalmasıyla sona erdi.








