İlimizde faaliyet gösteren Köroğlu Dağcılık, Arama Kurtarma Ekibi ve Doğa Sporları Kulübü, Aladağlarda kamp yapan izcilere deprem gibi doğal afetlere karşı alınacak tedbirler ve arama kurtarma çalışmaları konusunda eğitim verdi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen üzücü Elazığ depreminden sonra arama kurtarma ve afet bilinci tekrar gündeme geldi.
Köroğlu Dağcılık, Arama Kurtarma Ekibi ve Doğa Sporları Kulübü de, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aladağlar Kamp Tesisinde kamp ve eğitim yapan Türkiye İzcilik Federasyonu Bolu Temsilciliği izcilerine arama kurtarma ve meydana gelen afetlerde neler yapılması konusunda eğitim düzenledi.
GÖNÜLLÜ OLARAK EĞİTİM VERİYORLAR
Eğitimler hakkında bilgiler veren Kulüp Başkanı Hakan Esen ve yönetim üyesi Samet Aydın, gençlere ve talep eden kurumlara eğitimi gönüllü olarak verdiklerini dile getirdi. Ekip ilerleyen günlerde kamu kurum kuruluş ve okullarda eğitimlerine devam edeceklerini, ayrıca afetlerle ilgili bilgi ve beceri öğrenmek isteyen herkes içinde kapılarının hiçbir talep beklemeden açık olduğunu belirtti.








