Bolu’nun geleceği için destek isteyen herkese yardımcı olduklarını belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Siyasi rakip olması bir yana Tanju Özcan da Bolu'muza bir hayrı olacaksa benden bir şey isterse yardımcı oluruz” dedi.
Haber: Sevgi PİLGİ
Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Meşe Altı Sohbetleri’nde basın mensupları ile Nilüfer Park Kafede kahvaltıda bir araya gelen
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, gazetecilerin sorularını cevapladı.
“AMACIMIZ BOLU’MUZA HİZMET ETMEK”
Bolu'nun sorunları için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile sık sık görüştüklerini belirten Metin, “Sivil Toplum Kuruluşuyla (STK), İdari birimiyle kim Bolu’dan, Bolu ile alakalı bir destek isterse yardımına koşuyorum. Buna Belediye Başkanı Tanju Özcan da dahil. Bolu'muzun hizmeti siyaset üstü. Bolumuzun geleceğine yönelik her türlü olumlu, herkesin ortak kararı ile desteklenen hizmetlerin tamamında biz herkese destek oluruz. O yüzden Özcan’ın taleplerine de olumlu bakıyoruz. Bunun örneği kanal kapatma projesi. Onun dışında Bolu’nun içme suyu konusunda da kara dere suları konusunda Bolu Belediyesi ile Devlet Su İşleri(DSİ) ile ortak çalışmamız var. Bolulularımızı da yakın zamanda içme suyuna kavuşturmuş olacağız. Ortak noktamız Bolu. Amacımız Bolu’muza hizmet etmek. Siyasi rakip olması bir yana Bolumuza bir hayrı olacaksa herkese destek oluruz. Herkesle işbirliği içindeyiz” ifadelerini kullandı.
“SİYASET ÜSTÜ BİR ŞEKİLDE PLANLAMALAR YAPMALIYIZ”
Bolu’nun gelişmesi için Tarım, Turizm ve Sanayi alanında çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Fatih Metin, “Bolu’nun geleceği Tarım, Turizm Sanayi 3’lüsüne bağlı. Bolu’nun doğru bir şekilde ilerleyebilmesi için bunların olması gerekiyor. Biz Bolu’yu bütüncül olarak değerlendiriyoruz. Siyaset üstü bir şekilde tamamen Bolu’nun geleceğini hedefleyerek planlamalar yapmalıyız. Master planımız var. İnşallah 2021 yılında bitmiş olacak. Tarımda yüzde 15’lik değerlendirebileceğimiz bir alan var. Daha çok gıda sanayisi üzerine yoğunlaşıyoruz. İlçe bazında her yere talimat verdik. Bolu’nun katma değerini artıracak alternatif ürünler konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Sanayi anlamında Bolu’nun doğusuna doğru Yeniçağa, Dörtdivan Gerede’yi göz önüne alarak sanayimizin önünü açmış olacağız” cümlelerine yer verdi.








