DOĞANAY O KARARI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

DOĞANAY O KARARI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

Köroğlu Dağları eteklerinden başlayarak Sarıalan, Aladağlar Bölgesini Karacasu’ya kadar içerisine alan bölgenin ‘Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edilmesine Ankara Mimarlar Odasının açtığı davayı Danıştay iptal etti.

Doğa severler 51 bin 450 hektarlık alanın turizme açılmasının Köroğlu Dağlarını yok edeceğini savunurken, Ak Partili siyasiler bu teşvikin Bolu’nun

 

turizm alanında önünün açılacağına vurgu yapıyorlar.

DOĞANAY HAYATİ BİR ADIM DEDİ

Danıştay’ın Ankara Mimarlar Odasının iptal davasını ret etmesi üzerine Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay bir açıklama yaptı. Doğanay açıklamasında ; “Hatırlanacağı üzere

Köroğlu dağlarının eteklerinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi ile Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan yaklaşık 51 bin 450 hektarlık alan, 22 Ağustos 2015 tarihinde, Bakanlar Kurulu kararı ile

 

'Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edilmişti. Bu alan; Bolu Merkez, Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben ilçeleri sınırları içinde kalan ve Abant’ın 7 katı büyüklüğünde olan Seben Taşlıyayla Gölü ile Aladağ Göleti ve kamp alanlarını da kapsıyordu. Alınan kararla da bu alanda yapılacak doğa ve turizm yatırımları teşvik kapsamında olacak, turizm yatırımcısının önü açılacaktı. Fakat; İstanbul'a yapılan 3. köprüye, Avrasya Tüneline, 3. havalimanına hayır diye ortalığı ayağa kaldıranlar, Bolu'da da ortaya çıktılar. Bolu turizmi adına böylesine hayati bir adımı engellemek için Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'a dava açtılar" dedi.

DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Doğanay açıklamasının devamında; "Danıştay yaptığı inceleme sonrası Mimarlar Odası Ankara Şubesince açılan iptal davasını ret etmiştir. Bolu'da yıllardır şikayet edilen turizm teşviklerinden yararlanılmadığı yönündeki söylemler de artık bu kararla son bulmuştur. Bundan sonra Bolu turizmi şaha kalkacaktır. Bolu'muza hayırlı olsun. Başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetimize Bolu'muz için böylesine önemli konuda verdikleri destek için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
14MAY2018