DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI KAPATILIYOR

DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI KAPATILIYOR

Elazığ’da 35 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı depremin ardından tüm Türkiye’de depremde yıkılma riski taşıyan kamu binalarının kapatılmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda ilimizde de İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin riski binalar arasında yer aldığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verildi.


Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından ilimizde Valilik ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü depremde yıkılma riski taşıyan kamu binalarının kapatılması için işlemlere başladı.


İLK KAPATILAN OTELCİLİK BİNASI OLDU


Valilik, daha önceden kamu binalarının depreme dayanıklılığı ile ilgili hazırlanan rapor doğrultusunda ilimizde 28 oda 56 yatak kapasiteli, restaurant ve toplantı salonlarıyla hizmet veren İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin kapatılması talimatını verdi.


OTELİN MUTFAĞI BAŞKA BİR OKULA TAŞINACAK


Otel bünyesinde bulunan ve Taşımalı eğitimde öğrenim gören öğrencilerin yemeklerinin hazırlandığı mutfağın ise başka bir okula taşınması kararlaştırıldı.


YENİDEN YAPILMASI İÇİN ÖDENEK İSTENDİ


Bolu İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin yeni hizmet binasının yapılması için 2020 yılı bütçesinden ödenek istendiği, ödeneğin onaylanması durumunda aynı yerde yeniden inşa edileceği öğrenildi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
10ŞUB2020