Bolu Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis üyesi Necdet Çakır, Yukarı Çarşı’da yapılacak düzenlemeler, Kanal kapatma projesi, LED ekran ve esnafların sorunlarını dile getirdi.
LED ekran konusunu dile getiren MHP’li Çakır, Çin’e ihraç edileceği söylenen LED ekranların akıbetini sorunca Başkan Özcan; ‘Kabul ediyorum, bu konuda gaza geldim. O konuyu şimdilik dondurduk’ ifadelerine yer verdi.
‘Yukarı Çarı da sundurmaları Belediye yapsın’
Belediye Meclisi Toplantısı Ekim ayı birinci oturumda söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Necdet Çakır, Yukarı Çarşı esnafının yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Yukarı Çarşı’da yapılacak olan çalışmaların çarşının tarihi ile uyum içerisinde, Belediye tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Çakır, “Esnafımızın sorunlarını geçtiğimiz aylarda bu kürsüden dile getirmiştik. Sizler de belediye olarak bu sorunlar ile yakından ilgilenmiştiniz. Bu konu ile ilgili siz başta olmak üzere Leyla Beykoz hanımefendiye tekrar teşekkür ediyorum. Bugün gelinen noktada Yukarı Çarşıdaki dükkânların sundurmalarının yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Fakat bu sundurmaların Belediye tarafından değil her esnafın kendi sundurmasını kendisi yaptıracağı söyleniyor. Sayın Başkanım burada olması gereken Belediye tarafından tek elden bir çalışma yapılmasıdır. Yukarı Çarşının tarihine uygun bir şekilde Belediye tarafından bir çalışma yapılırsa ortaya daha güzel ve sağlıklı bir görüntü çıkacağını düşünüyoruz” dedi.
“Bizim ürettiğimiz beton boruların akıbeti nedir?”
Kanalın kapatılması projesinin kanal yoluna ve çevre mahallelerine bir canlılık getireceğini söyleyen Çakır, kanal projesinde kullanılacak boruların İzmirli bir firma tarafından alınacağına tepki göstererek, “Projeyi hayata geçirdiğiniz için size ve ekibinize; ayrıca projeye destek veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin’e teşekkür ediyorum. Siyaseti bir kenara bırakıp Bolu’nun geleceği için bu tür birlikteliklerin artmasını umut ediyoruz. Bu konu ile bağlantılı olarak bir soru sormak istiyorum: Bolu Bel. A.Ş tarafından kanal projesi için beton borular imal edilmişti. Aldığımız bir duyuma göre İzmirli bir firma gelip beton boru ihalesini almış. Bizim ürettiğimiz beton boruların akıbeti nedir?” cümlelerine yer verdi.
“LED ekranların üretimi ne durumdadır?”
Belediye Meydanından Atatürk Stadyumuna taşınan LED ekran konusuna da değinen Çakır, “LED ekranı önce Belediye Meydanına koyduk sonra doğru bir karar ile Kent meydanına son olarak da Boluspor’umuza hediye ettik. LED ekranın Atatürk stadyumunda bir işe yarayacak olmasından dolayı mutluyuz. Bununla ilgili olarak da Çin’e ihraç edeceğimiz LED ekranların üretimi ne durumdadır? Bolu Bel A.Ş Müdürü Bahadır Beyi kooperatife müdür yaptınız. Bu durumda LED ekran üretiminden vazgeçildiğini mi anlamamız gerekiyor?” dedi.
“Ücret düzenlenmesi yapılmalı”
Market önlerinden alınan ücretlerde bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Çakır, şunları söyledi: “Metrekare başına günlük 2,5 TL gibi bir ücret market önlerinden alınmakta.
Sayın Başkanım ücret alınması konusunda bir problem yok fakat esnaf İzzet Baysal Caddesindeki bir market ile örnek veriyorum Sağlık Mahallesindeki marketten aynı ücretin alınmasından şikayetçi.
Bu konu ile ilgili mahalle mahalle bir ücret düzenlemesi yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Her ne olursa olsun önceliğimiz bolu olsun.”
‘Kamu zararı oluşmadı’
MHP’li Necdet’in sorularını yanıtlayan Başkan Özcan, Yukarı Çarşıda dükkanlara yapılacak sundurmalar için hazırlanan projenin kabul edildiğini ve haftaya Yukarı Çarşı Derneği ve esnaflarla bir araya gelinerek bir karar alınacağını dile getirdi. Kanal kapatma projesi için üretilen borular hakkında da açıklama yapan Özcan; “Biz bir tesis kurup boruları ürettik. Sonra İzmir’li bir firma girip ihaleyi aldı. Sonra biz bu firmayla görüşüp ürettiğimiz boruları bu firmaya sattık. Yani ortada bir kamu zararı oluşmadı” dedi.
‘LED ekran konusunda gaza geldim’
LED ekranla ilgili ise Başkan Özcan; “Evet bu konudaki eleştiriler haklı. Kabul ediyorum, bu konuda biraz gaza geldim. Şuan için bu konuyu dondurduk ama vaz geçmiş değiliz. LED ekran şuanda Bolu Atatürk stadında kullanılıyor. Oradaki skorboard bozulmuştu. Onun yerine konuldu ve çok güzel oldu” ifadelerine yer verdi. Esnafların işgaliye ücretleri hakkında ise MHP’li Çakır’ın eleştirisini haklı bulan Başkan Özcan, bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını ve ortada bir mağduriyet varsa giderileceğini belirtti.








