Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2022 yılı 3’üncü çeyreğinde Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatı verilen daire ve yapı kullanım izin belgesi verilen dairelerin sayılarını açıkladı. Doğu Marmara Bölgesinde ise en az yapı ruhsatı verilen il Bolu oldu.
Nüfusu Bolu’dan az olan Yalova ve Düzce’de Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsat belgeleri Bolu’dan daha yüksek olurken, son 3’ay da açıklanan konut satışlarında da Bolu, hem Düzce’nin hem de Yalova’nın gerisinde kaldı.
BÖLGEDE EN AZ RUHSAT BOLU’DA VERİLDİ
TUİK’in verilerine göre 2022 yılı 3’üncü çeyreğinde Düzce’de yapı ruhsatı verilen daire sayısı toplam 855, yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı toplam 965 oldu. Yalova’da ise yapı ruhsatı verilen daire sayısı toplam 1 242, yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı toplam 1 502 olarak gerçekleşti. Bolu’da ise 2022 yılı 3’üncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen daire sayısı toplam 376, yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısı toplam 630 oldu. Türkiye geneline baktığımızda ise nüfusu ve insan yoğunluğu Bolu’nun altında olan birçok ilde konut satışları ile yapı ruhsat sayısının Bolu’dan daha yüksek olduğu gözlendi.








