“BOLU FUAR MERKEZİ OLMA POTANSİYELİNE SAHİP”

“BOLU FUAR MERKEZİ OLMA POTANSİYELİNE SAHİP”

Expolife Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan 100.Yıl Bolu Fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Expolife Fuarcılık öncülüğünde düzenlenen 100.Yıl Bolu Fuarı’nın açılışı, dün gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarı ilk gün 10 bine yakın kişi ziyaret etti.  Fuar hakkında bilgi veren Expolife Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, bu yıl katılımcı sayısını 60-65 bin aralığında hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, Bolu’nun sahip olduğu konum ve turizm potansiyeli ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin fuar merkezi olabileceğini ve bu sayede Bolu ekonomisine ciddi katkılar sağlanabileceğini ifade etti. 

“ŞEHİRLER FUAR ALIŞKANLIĞI KAZANACAK”

Bolu’nun kendisine ait fuar alanına sahip olması durumunda çevre illerin de Bolu’da yapılacak fuarlara katılım sağlayacağını söyleyen Serdar Erdoğan, ”Bolu Fuarı’nın 3.sünü düzenliyoruz. Gıda Tarım Hayvancılık Fuarı ve Yapı Mobilya Ev Tekstili Fuarı yapıyoruz. 2019 da yaptıktan sonra 2020’de bir pandemi süreci yaşadık. Pandemi süreci bittikten sonra tekrar başladık. Şu anda yaklaşık 50’ ye yakın firmamız 1500 markayı burada temsil ediyor. Bu çok güzel bir durum. Ama bunun daha bir ileriye götürebilmemiz için bizim mutlaka Bolu’muzda bir fuar alanına ihtiyacımız var. Dün yaptığımız açılış törenimizde belediye başkanımızın bir fuar alanı yapılacağıyla ilgili bir açıklaması oldu. Bizi çok mutlu etti. Dün fuarımızı açtık. İlk gün yaklaşık 9800 civarında ziyaretçi aldık. Cumartesi ve pazar günüde çok daha fazla bir yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Koridorların çok ciddi manada dolacağının farkındayız. Firmalarımız buraya destek vermeli çünkü biz burada yaklaşık ilk fuarımızda 52 bin kişi ağırladık. Bu yıl 60-65 bini bulmak istiyoruz. Bu önemli. Firmaların sektöre verdikleri destek çok önemli. Burada başka fuarlarda yapılabilir. Bolu bu potansiyele sahip. Tavukçuluk fuarı İstanbul’da yapılıyor. Tavukçuluğun merkezi Bolu diyebiliriz. İnegöl örneğini ben her zaman veriyorum. İnegöl’de mobilya fuarı yapılıyor ve bir ilçede iki tane firma ve ticaret odasının önderliğinde Türkiye’nin bütün mobilya sektörünün gidişatı İnegöl’den belirleniyor. Dolayısıyla burada tavukçulukla alakalı olabilir, deriyle alakalı fuarlar yapılabilir. Farklı fuarlar yapılarak Bolu’nun turizmine de önemli katkılar sağlanabilir.  Bir fuar alanımız olsa Bolu’ya başka firmalarda gelip, fuar yapacaktır. Bu önemli yeri daha bir iyi noktaya getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şu an fuarımız çok başarılı firmalarımız da çok memnun. Herkesi fuarımıza bekliyoruz. Firmalarımızda aynı şekilde eğer buraya önümüzdeki yıl teveccüh gösterirlerse bu fuar daha da büyüyecektir. Bölgenin Batı Karadeniz Fuarı olarak bütün etraftaki illerle birlikte çok güzel bir fuar alışkanlığı kazanmış olacaktır.” dedi. 

“BOLU’NUN DIŞARIDAN ZİYARETÇİ ÇEKMESİ ÇOK KOLAY”

Serdar Erdoğan, Bolu’nun fuar merkezi olması Bolu ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Dışarıdan gelen çok insan olur. Burada otel konaklamaları, akaryakıt istasyonları, restoranlar… bunların hepsi bu noktada kazanmış olur. . Bolu’nun dışarıdan ziyaretçi çekmesi o kadar kolay ki. Burada fuara gelen insanlar Bolu’nun turizm yerlerini de gezmek suretiyle buradaki turizme çok ciddi manada katkı verir.  Buranın otel altyapısı çevresindeki illerden çok daha fazla. Fuar turizminin Bolu’da geliştirilmesi için harekete geçilmesi lazım” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23EYL2023