BOLU BELEDİYESİ'NDEN KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL SERGİ

BOLU BELEDİYESİ'NDEN KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL SERGİ

08 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bolu Belediyesi’nde yağlı boya sergisi düzenlendi. 

Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde açılan ve belediyenin açtığı kurslarında görevli öğretmen ve kursiyerlerin yaptığı birbirinden özel 21 yağlı boya tablosunun sergilendiği serginin açılışını Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan yaptı.

 “KADINLARIN YÖNETTİĞİ BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUM”

Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Meral Özcan, kadın elinin değdiği her yerin, her şeyin güzelleştiğini söyleyerek, “Kadınlar her zaman üreten, emek veren insanlar. Kadınlar olmasa bu dünya çekilmezdi gerçekten. Kadınların yönettiği bir dünya hayal ediyorum. Benim dileğim bu. Hepimizin Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.

 “KADIN İSTİHDAMINA AĞIRLIK VERİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da konuşmasında, belediyedeki kadın istihdamı artışına dikkat çekerek, “Bugünlerde Türkiye’nin her yerinde böyle etkinlikler düzenleniyor. Genelde herkes ‘kadınların emeğine saygılıyız, kadınlar olmasa biz olmazdık’ gibi süslü cümleler kullanılıyor. Ama birçoğu altını dolduramıyor. Biz ise verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Kadın istihdamına ağırlık veriyoruz. Hedefimiz en az yüzde 50 rakamını yakalamak dedik. Göreve geldiğimizde Bolu Belediyesi’nde 180 civarında kadın emekçi kardeşimiz çalışırken, bu sayı bugün 360’ın üzerine çıktı. Yani biz bu anlamda kadın istihdamına ne kadar önem verdiğimizi gösteriyoruz. Ha ‘toplam çalışan sayımızda ne kadar artış var?’ derseniz yüzde 5 artış var ama işte biz demek ki bunun çoğunu kadın arkadaşlarımızdan yana kullanmışız.” İfadelerini kullandı.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu (11 Mart 2022 - 05:28)
    Hiçbir sebep yokken sırf daha önceden Ak Parti üyesi diye işten çıkardığınız kadınlar ne olacak.Hani Kur'an'a el basmıştınız insanları ekmeğinden ettiniz kapalı kadınları tiye alıp alay eden siz nasıl kadın haklarından bahsedebiliyorsunuz
8MAR2022