BİZİM İSMAİL GÖYNÜK'ÜN SU SIKINTISINI MECLİSE TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulunda Göynük ilçesinde su kaynaklarının Eskişehir ve civarına aktarılmak istenmesinin doğru olmadığını dile getirerek ortak bir çözüm yolu için talepte bulundu.

Haber: Artun Berker Köprülü

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı konuşmasında, Göynük ilçesinin su sıkıntılarını olduğunu, buradaki su kaynağını dışarıya aktarmanın doğru bir çözüm yolu olmadığının altını çizdi.

MİLLETVEKİLİ AKGÜL KANLIKAYA GÖLETİ’NİN ÖNEMİNİ AÇIKLADI

Milletvekili Akgül Bolu Göynük İlçemizde sulama sıkıntıları olduğunu dile getirdiği konuşmasında; “İlçemizin su kaynaklarının Eskişehir ve civarına aktarılmak istenmesi, tarım arazilerimizin susuz kalmasına ve Göynüklü hemşerilerimizin sıkıntı yaşamasına neden olacaktır. Göynük ilçemizde aynı sıkıntılar varken buradaki su kaynağını dışarıya aktarmak doğru bir çözüm yolu değildir. Bölgede yaşanan su sıkıntısının ortak bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu nedenle öncelikle Kanlıkaya Göleti’nin yapılarak su paylaşımı ortak bir çözüme bağlanmalıdır. Burada yapılacak gölet yıllık 4,5 milyon metreküp su tutacaktır. Kanlıkaya Göleti’nin hem çiftçilerimizin geleceği hem de bölgenin ekonomik kalkınması için hayati bir proje olması nedeni ile 2025 yatırım programına alınması önem arz etmektedir.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
16EKİ2024