Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Önder Yaman, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne veda ziyaretinde bulundu.
Bolu’da görev yaptığı süre içerisinde başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Yaman, HSK kararnamesi ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı. Veda ziyaretleri kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Yaman, BGC Başkanı Bülent Velioğlu, yönetim kurulu üyeleri ile kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
AİLE İÇİ ŞİDDETİNDE ARTIŞ VAR
Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, pandemi süreci boyunca çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ve adliyelerin tekrar açıldığı 1 Haziran’a hazır olduklarını söyledi. Yaman; “1 Haziran itibariyle adliyelerin hizmete girmesiyle birlikte biz hemen tuşa bastık, mahkemeye iddianameler düştü. Biz hazırdık. Zaten sayılarda bunu gösteriyor. Mesela geçen sene 13 Mart’ta soruşturma sayımız 2 bin 454 iken bu sene ise 13 Mart 2020’de 2 bin 921. Yani 600’den fazla artış var. Zaten her sene artan bir rakam. 25 Haziran 2019’da soruşturma sayısı 5 bin 518 iken bu rakam
25 Haziran 2020’de 5 bin 608’e ulaşmış. 110 tane artmış. Biz soruşturmayı devam ettirmişiz.
Bu süreçte bir takım suçlar azaldı ama öte yandan artan suçlarda oldu. Örneğin, aile içi şiddet arttı. Bizde pandemi sebebiyle işin altında kaldık, geciktirdik dediğimiz hiçbir şey yok. Bu da savcılığın pandemi sürecinde çalışmasına bağlı ” diye konuştu.
53 KİŞİ FETÖ’DEN ARANIYOR
FETÖ soruşturmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yaman; “Şu ana kadar toplamda 3 bin 713 şüpheli hakkında FETÖ soruşturması yapmışız. Bu kişilerden bin 234 kişiye iddianame düzenlemişiz. Yani Ağır Ceza Mahkemesine dava açmışız. Bunların bin 416 tanesine takipsizlik kararı vermişiz. Bin 63 tane şüpheli için de başka illere yetkisizlik kararı vermişiz. Şu anda bizim Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda FETÖ ile ilgili yürüyen 213 soruşturma dosyası var. Bu soruşturma dosyalarında toplam 53 tane aradığımız yani yakalamalı dediğimiz kişi aranıyor” dedi.








