Bolu Belediye şirketine ait olan Dağkent’te ki arsanın geçtiğimiz gün yabancı bir firmaya 23 Milyon 150 bin liraya satılmasına yönelik kamuoyundan gelen eleştiriler karşısında Başkan Tanju Özcan açıklamalarda bulundu.
Bolu Belediyesi toplantı salonunda basın karşısına çıkan Başkan Tanju Özcan’a, Bolu Bel. Aş müdürü Ali Sarıyıldız’da eşlik etti. Başkan Özcan yaptığı açıklamada Bolu Bel Aş’nin bu satıştan karlı çıktığını savundu.
ÖZCAN; ‘ŞİRKET ALIR DA SATAR DA’
Satılan arsanın geçmişten kalmadığını kendi dönemlerinde alındığı söyleyen Başkan Tanju Özcan; “Biz Dağ Kentte sosyal konut projesi için 14,5 milyon liraya arsa almıştık. Daha sonra etrafında ki bir çok parseli de aldık. Bu 4 bin 800 metre kare olan arsayı Şubat ayında açık ihale ile 14,6 milyon liraya Belediye şirketine sattık. Yani bu arsa şirketin ve şirket dün burayı ihaleyle satmış. Satışa 2 veya 3 firma katılım sağlanmış. İhaleyi İspanyol kökenli bir firma almış. Bu firmanın sahibi Arap kökenli fakat Türk vatandaşlığı da var. Bu arsayı KDV dahil 25 milyon liraya almış. Bunun neresi kötü neresi yanlış. Belediye şirketi alır da, satar da. Çünkü şirket ticaret yapıyor. Hem 14,6 milyona almış 25 Milyona satmış, %70 kar etmiş. Bunun neresi yanlış. Biz şirketimizi Türkiye’de ilk 500 büyük şirketi arasında olması için uğraşıyoruz. Biz Belediyeyi büyütmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.








