Bolu Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’nda çelenk bırakma töreni düzenledi
Düzenlenen törene Baro Başkanı Sabri Erhendekçi ve baro üyesi avukatlar katıldı. Avukatlık mesleğinin kutsallığından bahseden Erhendekçi, Yargı kurumunun savunma makamını temsil ediyoruz. Bizim mesleğimizin kutsal yönü de savunma hakkının kutsallığından kaynaklıdır” ifadelerini kullandı.
“AVUKATLIK KUTSAL BİR MESLEK”
Baro Başkanı Sabri Erhendekçi konuşmasında, “Görevimizi yerine getirirken gösterdiğiniz onurlu mücadele, aynı zamanda hukuk devleti, demokrasi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için verdiğiniz mücadele için sizleri saygıyla alkışlıyorum. Avukatlar Günü’nüz kutlu olsun. Mesleğimize atfedilen 5 Nisan günü bizim için önemlidir. Bugün vesilesiyle mesleğimizin önemini bir defa daha ifade etmemiz ve adalet kurumu içerisindeki yadsınamaz yerini bir defa daha belirtmemiz gerekmektedir. Yargı kurumunun savunma makamını temsil ediyoruz. Savunmanın en kutsal hak olduğunu hiçbir şekilde yadsıyamayız. Bizim mesleğimizin kutsal yönü de savunma hakkının kutsallığından kaynaklıdır” dedi.

“AVUKAT OLMAZSA ADALET OLMAZ”
Avukatların yılmadan adalet aradıklarını belirten Erhendekçi, “Adalet kurumu içerisindeki eşitliğin içerisinde, eşitiz. Avukat olmazsa adalet olmaz. Yargı erki içerisinde eşit şekilde varız. Biz avukatlar yılmadan adaleti arıyoruz. Adaletin gerçekleşmesi için verdiğimiz mücadelenin büyüklüğü bilgimizden, fikirlerimizden ve geniş ufkumuzdan kaynaklanıyor. Burada altını çizerek ifade etmem gerekir ki mesleğimizi ifa ederken bağımsızız. Mesleğimizin asaleti bağımsızlığından kaynaklanır” ifadelerini kullandı.









