Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde akademik düzeyde binicilik antrenörü yetiştirmek, Üniversitemizin binicilik sporlarına olan katkısını artırmak ve bu alandaki eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla Atlı Sporlar (binicilik) tesisi kuruldu. Kurulan tesis ile binicilik eğitimine önemli bir adım atıldı.
Tesis, 4 at, 2 manej, 1 atlı okçuluk parkuru ve orman parkurlarıyla birlikte hem üniversite öğrencilerine hem de topluma yönelik çeşitli eğitim programlarına katkı sunmaya başladı.
Binicilik branşında Bolu’da faaliyet gösteren tek resmi kulüp olan “Abant İzzet Baysal Spor Kulübü”, engel atlama ve atlı okçuluk branşlarında sporcular yetiştirmeye başladı. Bu branşlarda federasyon belgeli yetkili antrenör Arş. Gör. Koray Gökmen ve at bakımı sağlığı alanında Uzman Veteriner Hekim Muhammed Sami Halıcı tarafından sporculara temel ve ileri düzeyde binicilik eğitimi ve at bakımı üzerine eğitimler veriliyor.
İSTİHDAM EDİLEBİLİRLER
Binicilik sporlarına olan ilgiyi artırmak ve bu alanda geniş bir kitleye ulaşmak amacıyla, Üniversitemizin Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezinin (SÜYAM) düzenlediği çeşitli eğitim programları açıldı. Eğitimlerle ilgili bilgi veren SÜYAM Müdürü Prof. Dr. Hanifi Üzüm, at bakımı ve ahır yönetimi, atla ilk temas eğitimi ve temel binicilik eğitimi gibi eğitimlerin şu anda aktif olduğunu belirterek at bakımı ve ahır yönetimi ile ilgili 50 saatlik sertifika programının 10 öğrenci ile devam ettiğini ve kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerin sertifikalarını alarak ilgili alanlarda istihdam edilebileceğini dile getirdi.
ÇOCUKLARA YÖNELİK EĞİTİMLER VERİLİYOR
Üzüm, atla ilk temas eğitiminin çocuklara yönelik bir program olduğunu, çocukların atlarla tanışmasını ve bu hayvanlara olan ilgilerini artırmayı amaçladığını söyleyerek, eğitim kapsamında çocukların, eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde atlarla etkileşim kurarak atlarla bağlarını güçlendirdiğini ifade etti. Atlarla ilk temasın çocuklarda güven duygusunu artırırken hayvan sevgisini de pekiştirdiğinden bahseden Üzüm, eğitmenlerin çocuklara atların temel bakım ihtiyaçlarını ve onlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğrettiğini vurguladı.
HERKESİ DAVET ETTİLER
Temel binicilik eğitiminin her yaş grubuna yönelik hem yeni başlayanlar hem de mevcut binicilik becerilerini geliştirmek isteyenler için ideal bir eğitim olduğunun altını çizen Üzüm, eğitim programının binicilerin at üzerinde denge kurma, yönlendirme ve hız kontrolü gibi temel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu ayrıca binicilik sporuna yeni başlayanlara, bu sporun gerektirdiği temel bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflediğini söyleyip binicilik ile ilgili eğitim almak isteyen tüm Boluluları, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile tüm öğrencileri bu eğitimlere katılmaya davet etti.