Bolu Milletvekili İsmail Akgül 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Akgül mesajında; “Egemenlik; milletimizin namusudur, hürriyet ise vazgeçilmez karakteridir” ifadelerine yer verdi.
‘EN BÜYÜK NİŞANESİDİR’
Bu anlamlı günün milletimizin hür yaşama kararlılığının en büyük nişanesi olduğunu belirten Milletvekili Akgül; “Aziz milletimizin sarsılmaz iradesinin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur, onur ve heyecanla idrak ediyoruz. 23 Nisan 1920; Türk milletinin istiklal ve istikbal uğruna ortaya koyduğu eşsiz mücadelenin, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu anlamlı gün, milletimizin hür yaşama kararlılığının, bağımsızlık sevdasının ve milli iradeye olan sarsılmaz bağlılığının en güçlü nişanesidir” dedi.
‘HEPİMİZİN MÜŞTEREK SORUMLULUĞUDUR’
Akgül mesajının devamında şu cümleleri kullandı; “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü çocuklarımıza armağan etmiştir. Çünkü o, Türk istikbalinin teminatının çocuklar olduğuna inanmış; Türk milliyetçiliğini yalnızca bir fikir olarak değil, aynı zamanda bir gelecek ülküsü olarak nesillerimize emanet etmiştir. Egemenlik; milletimizin namusudur, hürriyet ise vazgeçilmez karakteridir. Bu değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin müşterek sorumluluğudur.
‘EN TEMEL VAZİFEMİZDİR’
Bizlere düşen görev; çocuklarımızı milli şuura sahip, vatanını, milletini, bayrağını seven; hür düşünebilen, güçlü bireyler olarak yetiştirmek ve onları her türlü zararlı akımdan korumaktır. Türk milliyetçiliğinin özünde yer alan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile hareket ederek; milli egemenliğimizi ilelebet muhafaza etmek en temel vazifemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.








