Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Meclis toplantısında Ahmet Baysal’ın ismini oylatmasının yankıları sürerken, Bolu gazetesinin imtiyaz sahibi Caner Göngör, Ahmet Baysal’ın konuyla ilgili fikrini aldı.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı ve Bolu’nun manevi amcası Ahmet Baysal’ı arayarak konuyla ilgili düşüncesini alan Caner Güngör, Baysal’ın açıklamasını okuyuculara şu şekilde paylaştı.
‘BU DURUMJ BENİ ÜZER’
Bu tartışamalardan yeni haberi olduğunu söyleyen Ahmet Baysal böyle bir isim tartışması içinde isminin geçmesinin kesinlikle yanlış olacağını ifade ederek; “Nasıl olurda ben Necip Fazıl Kısakürek gibi bir mümtaz şahsiyetimizin yerini almak isterim. Ben bunu asla kabul edemem. Nede başka yere ismimi versinler. Ne olur siyasiler böyle şeylere karışmasınlar. Beni üzer. Hele Necip Fasıl Kısakürek isminin yerinde yer almam. Ben teşekkür ediyorum ismimin güzel bir yere verilmek istenmesini ama bende tamamen aksi tesir yapar. Lüzumu yok. Hele ben amcamdan sonra Bolu’da bir Ahmet Baysal olarak anılmak istemiyorum. Bolu’da İzzet Baysal anılsın yeter. Verecekleri isim varsa ona versinler. Necip Fazıl Kısakürek tarihimizde şair olarak güzel yer almış bir isim. Ben nasıl olurda böyle bir şeyi kabul edebilirim. Bu beni bilhassa üzer. Mesela benim haberim olmadan böyle bir karar alınmış olsaydı ben ‘hemen kaldırın bunu’ derdim” diyerek son noktayı koydu.








