Bu yıl 38’inci düzenlenen Ahilik Haftası, ahirete irtihal eden tüm esnaf ve sanatkârlar ile aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen Yıldırım Bayezid Camii’nde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programı ile başladı.
Programa Vali Abdulaziz Aydın, İl Ticaret Müdürü Ersin Terzi, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

‘MÜSTESNA BİR KÜLTÜR MİRASIDIR’
Mevlid-i Şerif programın ardından geleneksel Ahi Pilavı ikramı ile esnaf buluşmasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Abdulaziz Aydın; “Ahilik; ahlâkla yoğrulmuş bir meslek, her yönüyle müstesna bir kültür mirasıdır. Her alın teri damlası, ahilik mirasının bir parçasıdır; emeğe saygı, ahiliğin özüdür. Bu kadim geleneği sürdüren esnafımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YILIN AHİSİ SEÇİLECEK
Ahilik Haftası kutlamaları 26 Eylül Cuma günü Mudurnu’da düzenlenecek programlarla devam edecek. Program kapsamında İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağı seçilerek plaket taktim edilecek. Program kapsamında ayrıca ‘Şed Kuşanma Töreni’ gerçekleştirilecek.








