6 OKULDA YÜZ YÜZE EĞİTiM BAŞLIYOR!

6 OKULDA YÜZ YÜZE EĞİTiM BAŞLIYOR!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı yeni karara göre ilimizde 6 köy okulunda korona virüs tedbirlerine riayet edilerek,  yüz yüze eğitime geçilecek.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ahmet Ümit 'in başkanlığında, Valilik Abant Toplantı Salonunda toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında, başlayacak olan 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde okullarda yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi kararı ele alındı.

YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLANACAK

15 Şubat tarihi itibariyle; köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanacak.

6 KÖY OKULUNDA YÜZYÜZE EĞİTİM

Bu hafta toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yüzyüze eğitimle ilgili bu kararlar alındı: “İlimizde bulunan köy okullarından fiziki şartları uygun görülerek Bakanlığın yazısında belirtilen tüm sınıf kademelerinde haftanın beş günü yüz yüze eğitim şeklinde yapılmasının uygun mütalaa edildiği, aşağıda isimleri belirtilen; Merkez Dodurga Abdi Sın İlkokulu / Ortaokulu, Merkez Yıldırım Beyazıt İlkokulu, Merkez Çobankaya Şehit Murat Paçal Ortaokulu / İlkokulu, Merkez Doğancı Ayşe — Yılmaz Becikoğlu Ortaokulu / İlkokulu, Merkez Çimento Çaydurt İlkokulu, Merkez Alıçören Ortaokulu olmak üzere 6 adet köy okulunda eğitimin öğretim faaliyetlerinin; Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek, gerekli tüm tedbirlerin okul idareleri tarafından alınması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takip edilmesi, idareler ve öğretmenlerce titizlikle uygulanması ve takibinin yapılması koşuluyla Bakanlığın yazısında belirtilen sınıf kademelerinde haftanın beş günü yüz yüze eğitim şeklinde yapılabilmesine karar verildi.”

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
12ŞUB2021