3 GÜNDE 300 KİŞİ KAN BAĞIŞI YAPTI

3 GÜNDE 300 KİŞİ KAN BAĞIŞI YAPTI

Deprem bölgesine yapılan yardımlar konusunda örnek bir tutum sergileyen Bolu halkı, kan bağışı konusunda da ilk sıralarda yer aldı. Kan bağışı için Kızılay Kan Merkezine koşan Bolulu vatandaşlar 3 günde 300 ünite kan bağışında bulundu. 

Haber: Semanur Kurtman

Türk Kızılay Bolu Şube Müdürü Barış Kumaş, Kızılay Genel Merkezi’nin belirlemiş oldukları kotaya göre kan bağışı alımları yaptıklarını söyleyerek Bolu halkının kan bağışına büyük ilgi gösterdiğini belirterek vatandaşlara teşekkür etti.

“HALKIMIZIN YOĞUN İLGİSİ VAR”

Kızılay olarak kan bağışı çağrısı yaptıktan sonra 3 gün içerisinde 300 kişinin kan bağışında bulunduğunu söyleyen Barış Kumaş; “Bolu halkı hayırseverlik ve yardım konusunda çok duyarlı. Bu duyarlılığı kan bağışında da gösteriyorlar. Şuana kadar 300 kişi kan bağışında bulundu ve bağışlar devam ediyor. Biz bağışlanan kanları testten geçirdikten sonra ayrıştırma için Düzce’ye gönderiyoruz. Oradan da ihtiyaç bölgesine gidiyor. Şuan da kan bağışı konusunda sorun yaşamıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kan bağışlarını bir gün değil de ihtiyaç olduğu sürece günlere, haftalara yaymak daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı. 

BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT EDELİM

Vatandaşların Kızılay dışında yapılan duyuruları dikkate almamaları gerektiğini vurgulayan Kumaş; “Sosyal medyada bilgi kirliliği oluyor ve farklı kan bağışı kampanyaları paylaşılıyor. Vatandaşlardan ricamız Kızılay’ın sosyal medya hesaplarını takip edip oradan yapılan çağrılara göre hareket etmelerini istiyoruz. Bizim kan alma merkezimiz sabah 10.00’da başlayıp, akşam 20.00’a kadar aralıksız açık oluyor. Şayet ihtiyaç olursa çalışma süresini uzatıyoruz. Kan ihtiyacı devam ettiği sürece biz de çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi. 

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
9ŞUB2023