Sarıkamış'ta Allahuekber Dağları'nda 103 yıl önce şehit olan 90 bin asker, Abant Tabiat Parkı'nda yapılan yürüyüşle anıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş kapsamında yaklaşık bin kişi Abant Tabiat Parkı'nda bir araya gelerek Sarıkamış şehitlerini andılar.
ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜLER
Tabiat parkında bulunan küçük piknik alanında toplanan Bolu 2. Komando Tugayı komutan ve askerleri ile vatandaşlar, ellerindeki meşaleler ve giydikleri Osmanlı asker kıyafetleriyle büyük piknik alanına kadar 3 kilometre yürüdü. Yürüyüşe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı, AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Öztürk, Komandolar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra, piknik alanında büyük bir ateş yakılarak ve dualar edilerek Sarıkamış Şehitleri anıldı. Şehit olan askerlerimizin 103 yıl önce yaşadıkları o anlar canlandırıldı.








